EtusivuYhteystiedotTapahtumakalenteriKuvia

PUIJON POJAT

Puijon Pojat on maineikas ja perinteikäs erähenkinen poikalippukunta Kuopiosta. Perinteisesti Puijon Poikien toimintaan on kuulunut retkeily ja partiotaitokisailu. Teemme yhteistyötä ja yhteisiä leirejä myös muiden Kuopion partiolippukuntien kanssa. Puijon Poikien taustayhteisönä on Kuopion NMKY.

Puijon Pojissa toimii tällä hetkellä yksi toimintaryhmä, jossa ikähaitari on 7-14 vuotta. Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 17:30-18:30 Kuopion NMKY:n kerhotiloissa keskustassa. Lisäksi partiolaiset tekevät retkiä viikonloppuisin muutaman kerran vuodessa.

Partiolippukunta Puijon Pojat on perustettu vuonna 1928 ja on siten vanhin Pohjois-Savon alueella toiminnassa oleva lippukunta. Jäseniä tällä hetkellä on noin 30. Lippukunnanjohtajana toimii Antti Afflekt ja lippukunnanjohtajan apulaisina Marko Mustonen ja Markus Mäki.


 

Tripla täyteen piirinmestaruuskilpailuissa 8.-9.9.2012

Puijon Pojat menestyivät jälleen vuotuisissa Järvi-Suomen Partiolaisten syysmestaruuskilpailuissa.  Kilpailut käytiin tällä kertaa "kotikentällä" Kuopiossa. Lippukunnasta oli yksi joukkue Harmaassa eli vanhimpien sarjassa (yli 17v) ja joukkue uusi viime vuotisella kokoonpanollaan mestaruuden melko selkeällä 15,5 pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen KFP:hen. Voitto oli lippukunnalle jo kolmas perättäinen. Joukkueessa kilpailivat Martti "Mara" Vanala, Matias "Matsku" Viitasalo ja Marko "Make" Mustonen.

Partiotaitokilpailut

Valio-Jukola 16.-17.6.2012 Vantaalla

64. Jukolan viesti ja 35. Venlojen viesti, Valio-Jukola, järjestettiin tänä vuonna Vantaalla Hakunilan urheilupuistossa.  Puijon Pojat osallistui Jukolan kansainväliseen viestisuunnistuskilpailuun viidettä kertaa peräkkäin kahden joukkueen voimin.  Kaikkiaan Jukolan 1650 ja Venlojen 1235 joukkuetta keräsivät mukaan 16866 suunnistajaa.

Jukolan hienous piilee siinä, että se on yksi harvoista urheilutapahtumista, jossa harrastelijat pääsevät samalle lähtöviivalle maailman huippujen kanssa. Puijon Poikien varovaisena tavoitteena oli saada molemmat joukkueet tuhannen parhaan joukkoon ja ehkä nostaa sijoituksia viime vuodesta, jotka olivat 739 ja 1149.

Venlat aloittivat oman viestinsä lauantaina helteisessä auringonpaisteessa kymmenien tuhansien suunnistuksen ystävien seuratessa viestiä kilpailualueella. Naisten voittajan ratkettua, miehet odottelivat kärsimättöminä illan hämärtymistä ja Jukolan klo 22:30 tapahtuvaa lähtöä. Jännitys oli käsin kosketeltavaa lähtölaukauksen kajahtaessa viestin alkamisen kunniaksi ja miesten syöksyessä maastoon.

Pitkän ja vaiherikkaan yön jälkeen Jukolan voittajaksi selviytyi Kalevan Rasti ajassa 7:56:02. Puijon Poikien suunnistajat tyytyivät käymään kisaa lähinnä itseään, kelloa ja tietysti toisiaan vastaan. Yön aikana nähtiin iloisia naamoja onnistumisen merkkinä ja huojentuneita suunnistajia maaliin pääsyn kunniaksi.

Jäsentenvälisen kisan voittajaksi selvisi tällä kertaa Puijon Pojat 1 ajassa 14:37:48, Puijon Pojat 2:n selviydyttyä  viestistä aikaan 15:20:36. Ennen kisaa asetetut tavoitteet täyttyivät ykkösen oltua viestin 837. ja kakkosen 968.

Ensi vuonna kilpaillaan Jämsässä ja 2014 pääsemmekin suunnistamaan kotikentälle Kuopioon. Jukolan viesti on uskomattoman hieno ja kokemisen arvoinen urheilujuhla!

http://www.jukola.com/2012/
http://online.jukola.com/tulokset/fi/
http://yle.fi/urheilu/jukolan_viestin_nayttava_lahto_-_katso_video/6184798


Pikkujoulu

Haamut
Toimiston yhteystiedot:
Kauppakatu 40-42
70110 Kuopio
toimisto(at)knmky.com
044 361 6761

Yhdistyksen säännöt Liikuntaleikkikoulu Taaperojumppa Puijon Pojat Hengelliset piirit Suomen NMKY:n liitto Y-kilta
Design by Svetaini? k?rimas